top of page

Välkommen till TUGG, en visuellt inspirerande resa där fem streetdansare får en att känna.

 

Inspiration har tagits från streetdance-stilarna popping, hiphop och house samt den samtida dansen vilket samordnar dansarna i ett intressant och nyskapande rörelsespråk. Ett kraftfullt verk som uppmuntrar till både gemenskap och individualitet.

 

På ett spännande sätt gestaltar 5 streetdansare livet och samhället genom ett maskineri. Alla är individer fast i ett gemensamt tuggande. Lyckas de bryta sig ur och följa sina känslor? Tugg är livet själv, balansen i universum. Tugg slutar aldrig.

 

”För mig är TUGG ett ständigt pågående maskineri, precis som livet vi lever eller precis som universums strävan efter balans. Vi är individer med egna individuella syften, men vi är fast i ett större sammanhang än oss själva. Vi kan ibland påverka vart vi är påväg, men vi kan aldrig stanna eller stoppa utvecklingen. Tugg är energi, vacker, hänsynslös och som åskådare kommer du att få känna och se”  Koreograf Viktor Fröjd   

CREDITS

Koreograf: Viktor Fröjd

Dansare: Anton Borgström

Viktor Fröjd

Theresa Gustavsson

Andreas Sanchez

Ana Strandberg 

Produktion: Viktor Fröjd

Ljud och musik:

Markus Almqvist Bertilsson mf. 

Kostymör: Sofia Gregersdotter

Film och Foto: Linus Enlund 

Med stöd av: Dansens Hus, Kulturrådet och Stockholms stad

“...ett coolt verk som känns såväl genomarbetat som konsekvent i sin vilja att utnyttja varje dansares potential samtidigt som dynamiken i gruppen betonas.”  

Thomas Olsson, Nummer.se 

 

"Koreografen Viktor Fröjd visar med föreställningen ”Tugg” upp stor kontroll över samspelet mellan musik och dans."

Anton Emanuelsson, Arbetarbladet 

“Koreografin är lika välgjord som välrepeterad. Från första stund fångar de fem dansarna in publiken i sin berättelse. Rörelser och musik avlöser varandra som en aldrig sinande källa.”  Jenny Berkan, Dansportalen

bottom of page