top of page

Tre dansare, en skog av lyktstolpar och ett heligt gung.

 

Locus är en plats där människan andas, lever och förändras genom rörelser och rytmer. Det är en plats som säger ja till livet i en tid då många tappat tron på framtiden.

Är Locus en utopi? Kanske inte. Vi behöver kanske bara ändra vår blick på den verklighet vi skapat. För saker är alltid vad de är, inte vad de verkar vara.

På scen ser vi de tre dansarna Anton Borgström, Joanna Holewa Chrona och Abigail Vrede som liksom Viktor Fröjd har sin bakgrund inom streetdance. Video- och ljusinstallationer skapar tillsammans med dansarna på scenen och publiken i salongen en gemensam plats i förvandling. Den nyskrivna musiken rör sig mellan akustiskt och elektroniskt, mellan vardagligt och förvrängt där rytm och resonans uppstår och förändras.

Viktor Fröjd är danskonstnär och baserad i Malmö. Genom både beställningsuppdrag och egna produktioner skapar Viktor verk för större och mindre scener. Att ha sin grund i street och klubbdans betyder att det improvisatoriska ständigt är närvarande i hans verk. Och även att han har en förståelse för det sociala, att alla som är i rummet påverkar stämningen i rummet och det som uppstår där.

Anton Borgström har vunnit flera prestigefyllda battles/tävlingar runt om i världen. Han arbetar med en rad koreografer såsom Kenneth Kvarnström, Fredrik ”Benke” Rydman, Cristina Caprioli och Örjan Andersson.

Joanna Holewa Chrona är dansare, koreograf och DJ verksam i Sverige och Sydafrika. Med sin bakgrund i streetdance samt från väst/sydafrikanska kulturdanser är Joanna verksam inom den internationella battlescenen och den samtida dansen.

Abigail Vrede är en holländsk dansare. Efter att ha börjat med hiphop och house har hon även utbildat sig samtida dans i Norge, Sverige och Nederländerna. Hon är nu verksam i Norge.

Credits

Koreografi och idé: Viktor Fröjd 
Dansare:
Anton Borgström 
Johanna Holewa Chrona
Abigail Vrede
 
Ljusdesign och rum: Anton Andersson
Kompositör: Dijle Neva Yigitbas
Ljuddesign: Dijle Neva Yigitbas & Jenni Aho
 
Kostymör: Sarah Nakiito​
 
Dramaturg: Bodil Persson
Produktion: Riksteatern och Scenkonst Sörmland  
Tidigare spelplatser: Eskilstuna Teater, Nyköping, Cosmos Katrineholm, Thomas Arena TeaterSträngnäs, Storsjöteatern Östersund, Dansens Hus Elverket Stockholm, Spira Jönköping, Inkonst Malmö, Landskrona Teater, Folkets Hus Motala, Folkets Hus Sandviken, Kulturhuset 1014 Falun.  

Press

"En vacker förställning med dansare i världsklass"
Eva Axelsson Eskilstuna Kuriren

Läs hela recensionen

"En plats där dansen återförtrollar livet"
Thomas Olsson, SVD

Läs hela artikeln

bottom of page